Byt spår för Livet

Byt spå för livetav Julian Rose

Byt spår för Livet är en bok om förändring, en väckarklocka för oss alla att ta tillbaka kontrollen över våra liv innan de oåterkalleligen kommer att styras av ekonomiska och materiella krafter.

Författaren undersöker var vi gick och fortfarande går vilse: historiskt, socialt, miljömässigt, inom jordbruket, ekonomin och tekniken liksom inom rättsväsende, utbildning och andlighet.

Boken visar hur vi ska kunna lösa de huvudproblem som uppstått genom vad vi gjort för fel inom alla dessa områden – och mer än så.

Byt spår för Livet fokuserar på pragmatiska lösningar på motstridande socioekonomiska problem genom att föreslå genomförbara ”lokala”  lösningar som ett motmedel mot snabbt eskalerande globala kriser.

Genom att leda in ”återuppväckta mänskliga energier” i en grundlig reform av samhället, förutser författaren en ”ny renässans” av hopp, av en skapande strävan som kan omskapa vår nuvarande farliga existensiella situation och leda till en djupare och mer finstämd relation mellan människa och natur liksom människor emellan.

Boken är en kraftfull ögonöppnare och en obeveklig uppmaning till oss alla att resa oss och möta vår tids utmaningar. Kan med fördel diskuteras kring köksbord och i studiegrupper.

Om författaren
Julian Rose (född 1947), tidig pionjär inom ekologiskt jordbruk, integrerad landsbygdsekonomi och ett decentraliserat återskapande av lokalsamhället.  Han är lantbrukare, författare, holistisk tänkare, radioreporter och aktivist. Julian Rose kämpar emot alla försök att sterilisera och föröda vår levande jord och våra kreativa ambitioner och tror på förmågan hos det mänskliga sinnet till ett nytänkande som kan väcka nytt liv och hopp.

ISBN: 9197884421, 9789197884426

%d bloggare gillar detta: